Alla dina synder blev utplånad på Korset!

26.04.2014 00:47

”För jag skall visa nåd mot deras orättfärdigheter, och deras synder ska jag aldrig mer komma ihåg” heb 8:12

Enligt det nya förbundet av nåd, är dina synder och laglösa handlingar förlåtna och minnes inte mer på grund av Jesu offer. Guds helighet och rättfärdighet har redan på Korset straffat hela ditt livs synder i Jesu kropp. Hans helighet och rättfärdighet kommer inte ihåg dina synder. Jesus betalade och tog straffen din. Detta är evangeliet. De existerar inte längre i hans  minne, han kommer aldrig mer ihåg dessa synder. Tror vi det? Jag gillar vad psalmisten säger: "Så långt som öster är från väster, låter han våra överträdelser vara långt från oss" (Ps 103:12). Jesus har tagit bort dina synder, som en förtärande eld som ransar bort sopor i en förbränningsugn. 

   

Gud tilräknar inte dina synder och håller inte upp syndarna mot dig. De blev annullerade av Gud själv. Han ser dem aldrig mer. Fantastiskt. Saliga de vilkas överträdelser är förlåtna och vilkas synder är utplånade. Salig den som Herren inte tillräknar synd. Jesus döde en gång för alla, för att utplåna synden genom att offra sig själv. För med ett enda offer har han för all framtid fullkomnat - de som är helgade.

Är det genom nåd eller förtjänst att synden är utplånad och annullerad? Är det genom tro på Jesu försoning, eller goda gärningar att synden inte tilräknas dig? Är det av nåd genom tron, eller genom dina ansträngningar att Gud inte kommer ihåg din synd? Självklart är det genom nåd. Du kan inte göra något för att åstadkomma din frälsning. Det sker endast genom tro. Ingen bikt, ingen sakrament, inga andlia övningar.

Vilka konsekvenser får detta i ditt kristna liv, och din dagliga relation och kommunikation (bön) med Gud? Värför inte meditera på detta en stund...

”Den som har gärningar att peka på får sin lön inte som en nåd utan som en rättighet. 5 Den däremot som står utan gärningar men tror på honom som gör syndaren rättfärdig, han får sin tro räknad som rättfärdighet ” Rom 4:4-5

Ref. Rom 4:7-8, Heb 9:26, Hebr.10:14, Ef.1:4, Ef 2:8-10, Jo 1:29, Joh 10.29, heb 7:25,  1Joh 2:1,2

T. Steen