Oslo Kristne Senter in i Hillsong family

22.04.2014 22:52

Församlingen Oslo Kristne Senter (OKS - Romerikskirken) förstärker samarbetet med Hillsong-rörelsen. Men OKS behåller sitt namn. Söndag den 6. april informerade Pastor Thomas Åleskjær inför sin församling att de nu är en del av den stora Hillsongfamiljen, under konseptet The Hillsong Family. Thomas var noga med att poentera att OKS också i fortsätningen kommer att vara en oberoende och fristående församlling. Det är ingen juridisk process. OKS har full beslutanderätt, men de ingår altså i det teamet.

Det är en markering - att här känner OKS sig hemma. Hillsong har elva församlingar globalt. Senaste tillskott innom Hillsongs församlingar är i Köbenhavn. Sedan finns det några som har ett närmare samarbete, så som OKS altså. I Norge är det OKS och INTRO, och i Sverige är det Connect Church i Göteborg och Församlingen Lifecenter i Västerås.

Att OKS hämtar inspiration från Hillsong är inget nytt, det har märkts länge till exempel på gudstjänsternas utformning med mycket musik och ungdomligt anslag. Thomas upplever en när kopling till Hillsong Stockholm och pastor Andreas Nielsen. Thomas Åleskjær har också gått Hillsongs bibelskola i Australien, som en av de allra första av normännen.

T. Steen